Content Marketing Cursus

Wil jij werken op basis van een effectieve contentstrategie? Meer uit je content marketing halen en daardoor online groeien? Volg dan nu de cursus Content Marketing.

Welkom bij de Content Marketing Cursus

Welkom bij onze Content Marketing cursus! Deze cursus is ontworpen om je de essentiële kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om succesvolle contentmarketingstrategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Of je nu een beginner bent die nieuw is in het vakgebied of een ervaren marketeer die zijn/haar vaardigheden wil versterken, deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische tips om je te helpen groeien in contentmarketing.

Tijdens de cursus behandelen we een breed scala aan onderwerpen, waaronder doelgroepanalyse, contentstrategie, creatie en optimalisatie, distributiekanalen, meting en analyse. Je leert hoe je boeiende en relevante content kunt creëren, hoe je de juiste kanalen kunt kiezen om je doelgroep te bereiken, en hoe je de effectiviteit van je content kunt meten om continue verbeteringen aan te brengen.

Onze cursus biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische toepassing. Na elke module werk je aan de ontwikkeling van je eigen Content Marketing plan, waardoor je aan het einde van de cursus een volwaardig plan hebt dat je direct kunt implementeren in je organisatie.

Of je nu wilt groeien als marketeer, je bedrijf wilt laten groeien door middel van effectieve contentmarketing, of gewoon je kennis en vaardigheden op dit gebied wilt vergroten, deze cursus biedt de juiste tools en inzichten om je doelen te bereiken. We kijken ernaar uit om je te begeleiden op je contentmarketingreis en je te helpen slagen in dit dynamische en impactvolle vakgebied. 

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in contentmarketing en zijn/haar kennis en vaardigheden op dit gebied wil vergroten. Het is geschikt voor:

 1. Beginnende marketeers: Als je nieuw bent in het vakgebied en een solide basis wilt leggen in contentmarketing, biedt deze cursus de nodige introductie en fundamenten om van start te gaan.

 2. Ervaren marketeers: Als je al ervaring hebt met marketing, maar je wilt specialiseren in contentmarketing en je vaardigheden wilt verbeteren, zal deze cursus je helpen om je kennis verder uit te breiden en nieuwe strategieën en technieken te leren.

 3. Ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven: Als je een ondernemer bent die de kracht van contentmarketing wil benutten om je bedrijf te laten groeien, biedt deze cursus praktische inzichten en strategieën die je direct kunt toepassen in je marketingstrategie.

 4. Professionals die verantwoordelijk zijn voor contentcreatie: Als je betrokken bent bij het creëren van content, zoals schrijvers, bloggers, copywriters of contentmanagers, zal deze cursus je helpen om je vaardigheden te verbeteren en effectievere content te produceren.

Kortom, deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in contentmarketing, ongeacht het kennisniveau of de achtergrond. Het biedt waardevolle inzichten en praktische kennis om je te helpen succesvol te zijn in de wereld van contentmarketing.

Inhoud; wat ga je leren?

Onze content marketing cursus is ontworpen om je de essentiële kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om effectieve content marketingstrategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Tijdens de cursus behandelen we verschillende onderwerpen die je helpen om jouw content marketingvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten te leren:

 1. Inleiding tot content marketing:
  • Begrip van content marketing en de impact op jouw organisatie.
  • Voordelen van content marketing en waarom het belangrijk is voor bedrijfsgroei.
 2. Doelgroepanalyse:
  • Hoe je jouw doelgroep kunt identificeren en begrijpen.
  • Het belang van segmenteren van de doelgroep en het kiezen van de, voor jou, juiste doelgroepen.
 3. Contentmatrix:
  • Leer hoe je de contentmatrix kunt inzetten voor het creëren van pakkende content.
  • Begrijp de contentmatrix als onderdeel van jouw content strategie.
 4. Contentstrategie:
  • Het begrijpen van de diverse content strategiën die er zijn.
  • Het ontwikkelen van een effectieve contentstrategie die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen.
 5. Channels & communicatie:
  • Het gebruik van verschillende kanalen en tactieken om je content te publiceren.
  • Het belang van effectieve, doelgroepsgerichte online communicatie.
 6. Content automatiseren:
  • Ontdek geautomatiseerde tools en software die je kunnen helpen bij het efficiënt beheren en publiceren van content, zoals contentplanning en -scheduling platforms.
  • Ontdek hoe je ChatGPT kunt gebruiken om geautomatiseerde content te genereren, zoals blogposts en social media berichten. Leer hoe je de kracht van kunstmatige intelligentie kunt benutten om efficiënt content te produceren.
 7. Tools & organisatie:
  • Leer hoe je de juiste tools kunt kiezen en effectief kunt inzetten voor verschillende taken binnen content marketing, zoals contentcreatie, planning, publicatie en analyse.
  • Ontdek hoe je rollen en verantwoordelijkheden kunt verdelen binnen je contentmarketingteam. Leer hoe je de juiste mensen kunt betrekken bij verschillende aspecten van contentmarketing

Dit is een greep uit de onderwerpen die we behandelen in onze content marketing cursus. We zullen praktische voorbeelden en ‘best practices’ benoemen en toelichten.

Na elke module werk je aan een specifiek onderdeel van je Content Marketing plan, zodat je aan het einde van de cursus een volledig uitgewerkt Content Marketing plan hebt. Dit plan omvat de strategie, implementatie en uitvoering van je contentmarketingactiviteiten.

In 4-8 uur per week jouw content managen!

Als resultaat van het volgen van deze cursus kun je verwachten dat je in staat bent om je content te managen in 4-8 uur per week. De cursus is ontworpen om je efficiënte strategieën en technieken aan te leren die je helpen om je contentmanagementproces te stroomlijnen en effectief te beheren.

Door de geleerde principes en praktische tips toe te passen, zul je in staat zijn om je tijd effectief te benutten en je contentmanagementtaken efficiënter uit te voeren. Dit omvat het plannen, creëren, optimaliseren, distribueren en meten van je content, met de nadruk op het behalen van maximale resultaten binnen een beperkte tijdsbesteding.

Met de kennis en vaardigheden die je tijdens de cursus opdoet, ben je in staat om je contentmanagementproces te organiseren, prioriteiten te stellen en effectieve workflows te implementeren. Dit stelt je in staat om je contentstrategie succesvol te beheren en je doelstellingen te bereiken binnen een tijdsbestek van 4-8 uur per week.

Onthoud dat de tijdsbesteding afhankelijk kan zijn van de omvang van je contentmarketingactiviteiten en je specifieke doelen. Het is belangrijk om flexibel te zijn en je tijd aan te passen aan de behoeften van je strategie.

Wat bieden we aan?

We bieden een waardevolle online cursus over contentmarketing aan, met maar liefst 17 modules én BONUS modules. Normaal gesproken bedraagt de investering voor deze online cursus €995,- excl. btw per persoon. Echter, voor een beperkte tijd kun je profiteren van een speciale aanbieding. De online cursus is nu beschikbaar voor slechts €395,- excl. btw per persoon.

Daarnaast bieden we ook groepscursussen aan op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat.

Interesse? Wil je graag je contentmarketingvaardigheden verbeteren en deelnemen aan onze waardevolle online cursus tegen een gereduceerd tarief? Aarzel dan niet en meld je nu aan! Dit is een uitstekende kans om je kennis uit te breiden en praktische vaardigheden op te doen in contentmarketing.

Voor groepscursussen op aanvraag kun je contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken en een aangepaste offerte te ontvangen.

Wacht niet langer en investeer in jezelf door je nu aan te melden voor onze online cursus. Versterk je contentmarketingvaardigheden en behaal succes in je marketinginspanningen!

Maria Cappon

Over ons

Social Media Manager Cursussen

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag.

Meer informatie of direct beginnen? Vraag een gratis intake aan of begin direct. 

× Hoe kan ik je helpen?